Munkavállalói technikák és finom ételek
A Szolnok Városi Kollégium végzős "aranyos" szakközépiskolai csoportja programhétvégéjének aktív szereplője lehettem, amelyen a munkavállalói technikák és a finom ételek - szó szerint is - terítékre kerültek. A hétvége egy előzetes feladattal indult. Ennek során a kooperatív technikákat figyelembe véve kellett kialakítani a csoportokat, felosztani a feladatokat a csoportok és a csoport tagjai között. Az alábbi volt a projekt feladat: ételkészítés és vendéglátás az étkezések, ételek megtervezésétől, az alapanyagok beszerzésétől, a meghívott osztályfőnökök, gyakorlati oktatók fogadásáig. Az ételkészítésen, szervírozáson, terem díszítésen át a takarításig. A csapatok feladata volt a teljes napi étkezés lebonyolítása a reggelitől a vacsoráig, 30 fő részére. Amíg az egyik csapat a konyhában és az étteremben dolgozott, a többiek munkavállalói technikák tréningen vettek részt, illetve prezentáció keretében bemutatták, hogyan készültek a hétvégére a tervezéstől kezdve a megvalósításig. A csoport minden tagja maximálisan kivette a részét a feladatokból, tanúbizonyságot téve az együttműködésről, az önzetlenségről. Egy kis ízelítő a programhétvége ételeiből: Szombaton reggeli: Svédasztal, ebéd: Hideg gyümölcsleves, Mézes-mustáros sertéskaraj sültburgonyával, savanyúsággal, Csokis-banános és lekváros piskótatekercs, vacsora: Tejszínes-kukoricás csirkemell csíkok penne tésztával. Vasárnap reggeli: Svédasztal, ebéd: Tyúkhúsleves csigatésztával, Sajttal töltött sült csirkecomb kukoricás rizzsel, Almakompót, Csokis-gyümölcsös pohárkrém, vacsora: Sertéspörkölt orsó tésztával. Egy felejthetetlen szociális kompetencia fejlesztő és egyben csapatépítő programhétvégén vehettünk részt. Dr. Hajdúné Kovács Tünde programgazda |
Képgaléria